2 maj 2022
19:15

IK Kongahälla/Kungälvs FF

Referat: Ytterby IS (B) - IK Kongahälla/Kungälvs FF

Äntligen var det dags för derby och rivalmöte mot Ytterby IS. Den matchen på året som man som spelare och ledare ser fram emot mest. Med en poängmässigt svag start på serien kändes det som att hela laget var revanchsugna och taggade när vi samlades på Yttern. Redan innan matchen hade vi valt att lägga upp taktiken på ett lite annorlunda sätt än vad vi brukar spela. Något som kan vara både till fördel och nackdel då det finns en risk att spelarna inte känner sig trygga i sin position. Trots detta visade laget återigen bevis på att det går att ändra om hastigt innan match, och ändå klara av uppgiften som står framför dem.

Vi fick bästa möjliga start på matchen då vi tog ledningen redan efter två minuter på ett nickmål! från Amanda Carlsbogård. Fantastiskt att se att viljan finns där då vi ofta skapar bra chanser på fasta situationer, men inte lyckas förvalta de chanser vi får. Från start är vi det bättre laget och vi skapar fler målchanser i första halvlek än vad vi skapat på hela matcher tidigare. I minut nio utökar vi ledningen på ett mönsteranfall där Viktoria Karlén slutligen lyckas lyfta bollen bakom Ytterbys backlinje, och där Jossan förvaltar chansen på bästa möjliga sätt.

När andra halvlek blåser igång har Ytterby hämtat igen vår ledning och vi kliver ut på planen med ett likaresultat 2-2. Men ett bra snack i halvtid gör att vi återigen vågar tro på oss själva, och inte säckar ihop, vilket ofta kan vara följden av att tappa en tvåmåls ledning. Från sidan kan vi ledare bara konstatera att laget spelar periodvis med ett fantastiskt självförtroende och gör det som vi sagt inför matchen. Kul att se att uppspelsfasen fungerar och att vårt presspel ger utdelning. Vi lyckas under stora delar av matchen att vara det bollhållande laget, och vi låter inte Ytterby styra matchen dit de vill. Istället spelar vi på våra villkor på Yttern, något som känns extra bra med tanke på motståndet.

Sammanfattningsvis tar vi rättvist med oss tre poäng från matchen, och kan känna oss nöjda med vår prestation. Nu hoppas och tror vi på fler framgångar i serien, för spelar vi så bra som vi gjorde denna matchen kan vi ta många poäng under säsongen.

Nästa match spelas borta mot Älvängens IK den 6 maj klockan 19:00!